15 Followers
16 Following
Emamemi

Emamemi

Currently reading

The Magic Mountain
Thomas Mann, John E. Woods
The Hooligan's Return: A Memoir
Norman Manea, Angela Jianu
Norwegian Wood - Jay Rubin, Haruki Murakami Este a doua oara cand citesc "Padurea norvegiana", pentru ca o uitasem aproape complet. Daca stau bine sa ma gandesc, nici acum nu am ramas cu mare lucru in minte, trebuind sa fac un efort pentru a-mi aminti ordinea intamplarilor (culmea, le amestec un pic cu secvente din Pasarea-Arc).
Cineva spunea aici ca este o carte despre nimic, si poate tocmai de aceea intampin aceste dificultati (oricum, stau cam prost cu memoria). Asta nu inseamna ca nu mi-a placut cartea - ba mi-a placut foarte mult, in ciuda aerului, pe alocuri depresiv, al povestii. Am ramas totusi cu senzatia ca o mare parte a populatiei japoneze este depresiva si cu tendinte suicidale.
Recitind-o, am constatat ca am o slabiciune pentru personajele care accepta experientele mai neobisnuite pe care le ofera viata, fara a analiza prea mult daca e bine sau rau ceea ce fac. Uneori mi-as dori sa fiu si eu asa, dar deh, sunt femeie, deci trebuie sa intorc totul pe fata si pe dos pana sa iau o hotarare.