15 Followers
16 Following
Emamemi

Emamemi

Currently reading

The Magic Mountain
Thomas Mann, John E. Woods
The Hooligan's Return: A Memoir
Norman Manea, Angela Jianu
A Wild Sheep Chase - Haruki Murakami, Alfred Birnbaum Cartea aceasta am primit-o cadou de ziua mea, altfel nu sunt sigura ca as fi citit-o prea curand. Ea a pregatit terenul pentru "Cronica păsării-arc", prevenindu-ma de doza de fantastic prezenta in scriitura lui Murakami.
Actiunea cartii este ceva mai lenta la inceput, dar devine antrenanta dupa ce personajul principal pleaca in cautarea oii fantastice - nici nu mi-am dat seama cand m-am lasat prinsa de mirajul acestei carti, pentru a ajunge la finalul neasteptat, care mi-a staruit in minte multa vreme.

Pana acum, am constatat ca personajele lui Murakami sunt oameni obisnuiti carora li se intampla lucruri neobisnuite, dar nu fac din asta nici o drama, nu se sperie, nu se dau de ceasul mortii, ci pur si simplu se lasa absorbiti de evenimente si decid gradual pasii pe care trebuie sa-i urmeze. Acum, imi pun intrebarea daca exista vreun roman al lui Murakami in care personajul principal este o femeie. Sincer, n-as crede, pentru ca asta ar schimba cu totul perspectiva romanului si cursul intamplarilor.