15 Followers
16 Following
Emamemi

Emamemi

Currently reading

The Magic Mountain
Thomas Mann, John E. Woods
The Hooligan's Return: A Memoir
Norman Manea, Angela Jianu
Habarnam în Oraşul Soarelui - Nikolai Nosov, Gabriela Russo Cartea asta am primit-o cadou de Craciun de la prietenul meu, care ma considera inca un copil, si uite ca are dreptate. Am tot amanat s-o citesc, crezand ca poate nu o sa-mi placa, dar m-am apucat de ea prin martie, si o mare parte din carte am citit-o in parc, inconjurata de zapada, infofolita bine-bine si chinuindu-ma ba cu ochelari de soare, ba fara, ocazie cu care am constatat cat de greu e sa citesti afara intr-o zi de iarna cu soare. Iarna era insa pe sfarsite, se incalzea, iar eu tanjeam dupa cititul in aer liber. Am facut-o si pe-asta!

Cred ca nu exista copil in Romania (din generatia noastra, mai ales) care sa nu fi auzit de Habarnam. Personajul creat de Nikolai Nosov este mai putin cunoscut inspre vestul Europei, dar cum Romania este la o aruncatura de bat de Rusia, era imposibil sa nu ajunga si la noi aventurile extraordinare ale lui Habarnam.
Culmea e ca si acum, dupa atatia ani, am citit cu placere aceasta carte, un fel de SF pentru copii, plin de imaginatie si de invataturi de buna-purtare. M-am distrat copios si m-am bucurat totodata ca mi-am pastrat intacta latura de copil.